Zonnepanelen 2021 goedkoper dan ooit

Zonnepanelen 2021 goedkoper dan ooit.

De stijgende lijn in opbrengst van zonnepanelen van de afgelopen jaren in combinatie met de steeds goedkoper wordende panelen zorgt ervoor dat zonne-energie nog nooit zo rendabel is geweest als nu. Als je nog niet hebt geïnvesteerd in zonnepanelen dan is dit het moment om je daarin te verdiepen. Wij hebben je in dit artikel al een handje geholpen.

Inderdaad, de prijs van een zonne-energiesysteem is lager dan ooit. Dit komt omdat zonnepanelen steeds meer vermogen krijgen en goedkoper worden. De dalende prijzen en stijgende opbrengst zorgen ervoor dat het een steeds slimmere manier is om jouw geld te beleggen. En als je het dan ook nog snel terugverdient, dan is jouw investering helemaal rendabel.

Terugverdientijd steeds lager

Ook de terugverdientijd van jouw investering in zonnepanelen wordt steeds lager. Het gemiddelde in Nederland is nu 7 jaar. Dat komt doordat zonnepanelen minder kosten en meer opbrengen dan voorheen. Een gemiddelde installatie gaat 25 jaar mee, dat betekent dat jij na het terugverdienen van de investering nog 18 jaar gratis energie opwekt: pure winst.

zonnepanelen 2021

Slim investeren doe je met zonne-energie

Zeker nu geld op de bank niets oplevert is het een uitstekend moment om investeren in zonne-energie. Het financieel rendement op zonnepanelen ligt met gemiddeld 6% vele malen hoger dan de 0,01% die je bij de bank krijgt. In vergelijking met een bedrag van €4.000,- zou je dit zo’n 600 jaar lang op de bankrekening moeten laten staan wat je met zonnepanelen in één jaar verdient. Dat is dus zeker de moeite waard. 

BTW terugvragen

Nog een financiële meevaller! De BTW die je betaald over de aanschaf van jouw zonnepanelen mag je in Nederland terugvragen van de belastingdienst, dit scheelt al weer 21% van de totaalprijs. Door de aanschaf van zonnepanelen ziet de belastingdienst jou als ondernemer. De zonnepanelen wekken namelijk energie op wat voor een deel wordt geleverd aan de energieleverancier. De energieleverancier geeft een vergoeding voor de geleverde stroom. Aan de voorwaarden van BTW ondernemerschap is voldaan, daarom kan de BTW op de zonnepanelen ook teruggevraagd worden. De BTW teruggave regelen wij voor jou.

Milieu & toekomst

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bijdrage aan een duurzame toekomst en het milieu. Met zonnepanelen verminder je jouw CO² uitstoot en maak je gebruik van zelfopgewekte duurzame zonne-energie. Zo draag jij je steentje bij aan het verduurzamen van de energievoorziening van Nederland en de wereld. We hebben met z’n allen namelijk de verantwoordelijkheid om de wereld iedere dag een stukje duurzamer te maken.

Actie!

Oke, zonnepanelen aanschaffen is dus een goed idee. Waarom zou je dat bij ons doen? 

Wij helpen jou graag verduurzamen. Je kunt namelijk bij ons terecht voor jouw zonne-energiesysteem, van offerte tot en met onderhoud. Met ons serviceabonnement blijven we betrokken, ook na de installatie van de zonnepanelen. Zodat jij 25 jaar lang zorgeloos duurzame energie kan opwekken.

Meer weten over zonnepanelen voor jouw situatie? Vraag bij ons een offerte aan! 

zonnepanelen 2021

Prijsverhoging 2021

Hierbij willen wij u mededelen dat wij onze prijzen van het serviceabonnement (onderhoud zonnepanelen) zullen verhogen voor het jaar 2021. De oorzaak van deze verhoging wordt

Lees verder >>