Waarom zonnepanelen?

Duurzame energie opwekken én besparen op energiekosten tegelijkertijd.

Twijfel je nog over het aanschaffen van zonnepanelen? Dat snappen wij heel goed. Kopen van zonnepanelen is een investering, daarom helpen wij jou graag bij het maken van de juiste keuze. Alle informatie die jij nodig hebt om die keuze te maken kan je hier vinden.

1. Financiële voordelen

Een belangrijke reden om zonnepanelen aan te schaffen is voor besparing op energie. Omdat je je eigen energie opwekt met jouw zonnepanelen hoef je hiervoor geen energie af te nemen bij de energieleverancier. Je energierekening wordt direct lager of loopt zelfs helemaal terug naar 0. Dit is afhankelijk van hoeveel energie je jaarlijks verbruikt en hoeveel de zonnepanelen opwekken. Zo verdien je de investering terug in gemiddeld 6 jaar. Na het 6e jaar wek je dus eigenlijk ‘gratis’ energie op. Een zonne-energiesysteem gaat zo’n 25 jaar mee, daarmee wek je dus 19 jaar gratis stroom op. In Nederland kunnen wij namelijk opgewekte energie nog terug leveren aan het door de salderingregeling. Deze regeling gaat vanaf 2023 afbouwen, dus al je nog maximaal wilt profiteren is vandaag het beste moment om zonnepanelen aan te schaffen. Het gemiddelde rendement van een zonne-energiesysteem ligt rond de 15%, dat is een stuk hoger dan de 1% rente bij de bank. Daarnaast mag je ook nog eens de 21% BTW terugvragen die jij betaald heb over jouw complete zonne-energiesysteem. Zonnepanelen zijn financieel dus zeer aantrekkelijk, zowel particulier als zakelijk.

2. Duurzaam!

We staan met elkaar voor een grote uitdaging: het verduurzamen van onze energievoorziening. Om dit doel te halen moeten we massaal inzetten op duurzame energie zoals wind- en zonne-energie. We kunnen allemaal een steentje bijdragen aan een duurzame wereld, en wij helpen jou graag met de eerste stap. Zonnepanelen zijn beter voor het milieu én jouw portemonnee. 

Waar wacht je nog op?

Kortom: het beste moment voor zonnepanelen is nu. Je bespaart jaarlijks honderden euro’s op je energierekening én draagt een steentje bij aan de verduurzaming van onze energievoorziening. Er zijn veel regelingen en subsidies om zonnepanelen financieel nog aantrekkelijker te maken. Waar wacht je nog op? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en een offerte op maat!