Waarom zonnepanelen?

Besparen op jouw energiekosten én milieubewust bezig zijn tegelijk. 

Waarom zonnepanelen?

Of je zonnepanelen moet aanschaffen is eigenlijk geen vraag meer, de vraag is vooral wanneer, hoe en wie laat je dat doen? Met een investering die je nu doet bespaar je jaarlijks honderden euro’s op jouw energierekening. Het gemiddelde rendement van een zonne-energiesysteem ligt rond de 15%! Dat is een stuk hoger dan de schamele 1% rente bij de bank. Daarnaast mag je ook nog eens de 21% BTW terugvragen die jij betaald heb over jouw zonnepanelen, dat is een behoorlijk deel van jouw investering. Wij helpen jou graag de stap te maken naar zonne-energie. Zo geven wij jou persoonlijk advies en helpen we je bij alles rondom de installatie.

Kopen van zonnepanelen is een investering, daarom helpen wij jou graag bij het maken van de juiste keuze. Alle informatie die jij nodig hebt om die keuze te maken kan je hier vinden. In 2020 kunnen we er niet meer omheen: iedereen maakt de stap naar duurzaam. We kunnen allemaal een steentje bijdragen aan een duurzame en betere wereld. Zonne-energie draagt bij aan de verduurzaming van onze energievoorziening. Daarnaast is het financieel aantrekkelijk voor zowel consumenten als organisaties. Door het zelf opwekken van duurzame stroom met zonnepanelen ben je milieubewust bezig en bespaar je ook nog eens flink op de energiekosten. Zo bespaar je jaarlijks gemiddeld €600 euro op de energierekening. We hebben alle voordelen voor jou op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen?

Je energierekening wordt meteen een flink lager en loopt vaak zelfs helemaal terug naar 0. Zo verdien je je investering terug en geniet je vele jaren van gratis zonnestroom. Een zonne-energiesysteem gaat namelijk zo’n 25 jaar mee, dat betekent dat je ongeveer 19 jaar lang gratis je eigen stroom opwekt. Naast het terugverdienen van jouw energiekosten zijn er ook andere subsidies en regelingen waarmee jij je zonnepanelen nog sneller terugverdient. In Nederland kunnen wij namelijk opgewekte energie terugleveren aan het net via de zogeheten Salderingregeling. Deze regeling gaat vanaf 2023 veranderen, dus al je nog maximaal wilt profiteren is nu het beste moment om zonnepanelen aan te schaffen. Vraag bij ons een vrijblijvende offerte aan!

Zitten er ook nadelen aan zonnepanelen?

Er zitten eigenlijk geen nadelen aan het kopen van zonnepanelen. Vind je de grootte van de investering een nadeel? Dat begrijpen wij heel goed. Er zijn gelukkig veel regelingen en subsidies om zonnepanelen financieel nog aantrekkelijker te maken. Het rendement op zonnepanelen ligt in ieder geval vele malen hoger dan de lage spaarrentes bij de bank, daarom is het zeker nu een goede investering. Wil je meer weten? Mail of bel ons, wij helpen je graag verder.