zonnepanelen aanschaffen goede reden herfst

Herfst: een goede tijd voor zonnepanelen?

De zomer van 2020 was een hele zonnige periode met vele zonuren. Een goede zomer voor iedereen met zonnepanelen dus. Ben je nu te laat met instappen? Zeker niet! Zonnepanelen laten installeren in de herfst is juist een goed idee. Lees hieronder 4 goede redenen.

1. Op tijd klaar voor het nieuwe seizoen

De topmaanden voor zonnepanelen vallen in de lente en de zomer, daarom is het in de herfst een goed moment om te kiezen voor zonnepanelen. Als je in het najaar zonnepanelen installeert, ben je helemaal klaar voor de komende topmaanden.

2. Ook opbrengst in de koude maanden

Zonnepanelen wekken alleen energie op met zon? Zeker niet! Zonnepanelen wekken ook stroom op met daglicht. Een koude en heldere winterdag is juist ideaal voor zonnepanelen. De lage temperatuur zorgt ervoor dat er minder weerstand is en de panelen optimaal kunnen presteren. Laat die zon maar doorkomen in de winter!

3. Verlaag je energieverbruik in het najaar

In de herfst en de winter zitten we natuurlijk veel binnen. De verwarming staat aan, we zetten een warm kopje thee met de waterkoker en het is vroeg donker waardoor de lichten ook overuren draaien. We verbruiken in het najaar dus veel meer energie. Hoe meer stroom je zelf opwekt met zonnepanelen, hoe lager jouw energierekening is. En wie helemaal slim bezig is laat energieslurpers zoals de wasmachine en de vaatwasser overdag draaien op zonne-energie.

4. Profiteer maximaal van de salderingsregeling

In Nederland hebben wij een salderingsregeling. In het kort houdt dit in dat wij energie die wij zelf opwekken met zonnepanelen mogen wegstrepen (salderen) tegen de stroom die wij afnemen. Deze regeling gaat echter de komende jaren verdwijnen. Hoe eerder je zonnepanelen aanschaft, hoe langer je nog van deze regeling kan profiteren.

Waar wacht je op?

NU is het moment om zonnepanelen te installeren. Vraag direct een offerte aan op maat. Wij helpen jou graag verduurzamen, en dat is voordelig voor jouw portemonnee én het milieu. Zo zorgen wij er samen voor dat Nederland weer een stukje duurzamer is.