Zonnepanelen investeren kosten maximaal rendement

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Je wilt dus zonnepanelen aanschaffen, dat is een goed idee. Geld besparen op energie en extra duurzaam bezig zijn. Maar hoeveel kost het? Wij hebben alle kosten en opbrengsten voor jou op een rijtje gezet.

Onze GOUDEN tip: investeer in 2020 nog in zonnepanelen voor maximaal rendement op jouw investering. Hoe dat zit? Lees hieronder meer.

Ik wil zonnepanelen, wat zijn de kosten?

Stel je wilt een PV systeem met 10 zonnepanelen, dan heb je die bij ons al vanaf €3.000,-. Hier zit alles in, van de omvormer tot het installeren van het systeem. Met 10 panelen bespaar je jaarlijks ongeveer €500,- en bij 20 panelen zit dit al rond de €1000,- per jaar. Hoe meer panelen, hoe meer je jaarlijks bespaart. De terugverdientijd van 10 zonnepanelen is nu ongeveer 6 jaar. Aangezien een systeem 25 jaar meegaat wek je 19 jaar lang gratis je eigen stroom op. De opbrengst die je hiermee haalt in 25 jaar is €12.500, dit is te vergelijken met een spaarrente van 4%.

Aangezien de spaarrente in 2020 zo laag is dat het bijna niks opbrengt, is dit het moment om te investeren in zonnepanelen. Daarnaast zijn er ook nog andere financiële meevallers als je zonnepanelen aanschaft. Zo mag je energie terugleveren aan het net en kan je de BTW terugvragen op jouw zonnepanelen, dit regelen wij ook voor je.

BTW teruggave zonnepanelen

Hoe werkt dit? Heel simpel. Van het volledige bedrag die jij hebt geïnvesteerd in zonnepanelen mag je de BTW terugvragen van de belastingdienst. Als je bij ons jouw panelen aanschaft regelen wij dit ook meteen voor jou.

zonnepanelen 2021

Wat is de salderingsregeling?

De salderingsregeling voor zonnepanelen houdt in dat je stroom die je aan het elektriciteitsnet levert mag wegstrepen (salderen) tegen de stroom die je van het net afneemt. Dat is gunstig want je krijgt voor de geleverde stroom hetzelfde tarief als wat je betaald aan een energiebedrijf (zo’n 22,5 cent per kWh). Je krijgt dus geld in ruil voor jouw energie. Deze regeling wordt echter vanaf 2023 ieder jaar met 9% afgebouwd tot aan 2031 wanneer er niet meer gesaldeerd kan worden. NU is dus het moment om in zonnepanelen te investeren!

De tijd voor zonnepanelen is NU!

De salderingsregeling gaat de komende jaren veranderen. Vanaf 2023 mag je steeds minder salderen, tot aan 2031 wanneer deze regeling stopt. Dit is dus het moment om te investeren in zonnepanelen. Nu kun je namelijk maximaal gebruik maken van de regeling en haal je het meeste rendement uit jouw zonnepanelen. Je hebt bij ons binnen enkele weken jouw zonnepanelen gemonteerd en werkend! Wij blijven betrokken met controle en onderhoud zodat jij 25 jaar lang zorgeloos kan profiteren van jouw eigen zonne-energie.

Rendement halen op jouw investering, flink besparen op energie en ook nog eens milieubewust bezig zijn? 

Vraag bij ons een offerte aan op maat. Wij helpen jou graag verduurzamen!